Offret identifierad som 20-årig man från Stockholm Foto: Björn Lockström

Polisen söker festdeltagare efter radhusmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha mördats i ett radhus i Täby på lördagsmorgonen identifierades på söndagen. Offret är en 19-åring hemmahörande i södra Stockholm.

På måndagsmorgonen hade polisen fortfarande inte lokaliserat alla vittnen på festen och ville komma i kontakt med alla festdeltagare via media.

I mer än ett dygn arbetade polisen med att identifiera den döda mannen och på söndagen meddelade polisen hans identitet. Mannen var 19 år och bosatt i södra Stockholm.

Det var vid 05-tiden på lördagsmorgonen som polisen larmades till ett radhusområde i Täby. I bostaden, där det pågick en fest, påträffades en man svårt knivskadad, han fördes till sjukhus men avled av sina skador. Enligt polisen är bostaden uthyrd i andra hand.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Polisen söker vittnen

– Det är mycket folk involverade och många som ska förhöras. Vi försöker ta reda på om någon som har varit nära brottsplatsen har sett eller hört något. I så fall får man gärna kontakta polisen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

– Ingen gärningsperson är gripen misstänkt för brottet.

Anhöriga är underrättade.

Polisen söker vittnen

På måndagsförmiddagen är fortfarande ingen frihetsberövad för brottet och nu söker polisen fler vittnen från festen.

– Vi behöver hjälp i utredningsarbetet för att kunna hitta alla som varit på festen. Vi behöver uppgifter om bilar och taxibilar som har passerat på adressen under lördagsmorgonen, säger Carina Skagerlind presstalesperson polisregion Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.