Sökandet efter pojken pågick intensivt med bland annat personer i organisationen Missing People. Foto: Erik Simander/TT

Polisen anmäler sig själv efter 12-årings död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen anmäler sig själv efter sökinsatsen på den 12-årige pojke som senare hittades död på Värmdö. En utredning ska visa om något fel har begåtts.

Det var den 3 augusti som en 12-årig pojke anmäldes försvunnen på Värmdö. Ett par dagar senare hittades pojken död i vattnet. Nu anmäler polisen sig själv, vilket TV4 var först med att rapportera.

– Efter den första genomgången av händelsekedjan har det framkommit att det inte kan uteslutas att fel har begåtts. Därför har det beslutats att en anmälan ska göras som nu är överlämnad till avdelningen för särskilda utredningar, säger Tove Hägg Stockholmspolisens presstalesperson till SVT.

Något mer vill polisen inte säga, men enligt uppgifter till TV4 anlitade polisen inte någon tolk, något som kan ha varit avgörande för att sökinsatsen kom igång så sent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.