Sofia Davidsson berömmer Visättrabornas samhällsengamang – hör henne i videon. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Polisen berömmer Visättraborna: ”De har gjort helt rätt”

Uppdaterad
Publicerad

I somras skottskadades två barn som lekte ute. Nyligen sattes Visättra upp på polisens lista över utsatta områden. Men samtidigt har polisen sett en tydlig skillnad i hur invånarna i området reagerade på sommarens skjutning till skillnad från stämningen i andra orter efter liknande händelser.

– Det som står ut, det som kanske var unikt i det här fallet är att de vill ha en kontinuitet i det här. De vill fortsätta jobba med det här, lära känna varandra och fortsätta jobba för att Visättra ska vara tryggt, säger Sofia Davidsson som är gruppledare för områdespolisen i Huddinge.

Huddinge kommun har också uppmärksammat Visättra genom en prisutdelning som ska hållas den 30 oktober. Eva Ganters, som initierade en ljusmanifestation, och Stefan Karlsson som drog igång projektet Vuxen i Visättra, vann kommunens demokratipåris 2021.

Se mer i klippet om varför Sofia Davidsson blev rörd av Visättrabornas engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet