Polisen genomförde stor insats i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var på plats i Rinkeby med helikoptrar i en pågående insats med piketpolis under fredagskvällen. Men de var mycket förtegna om anledningen.

– Det fanns information om vapenbrott, men vi hittade ingenting som kunde styrka det, säger vakthavande befäl Anders Mattsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två män beväpnade med automatvapen ha setts vid ett bostadshus i Rinkeby. Polishelikoptrar fanns med i insatsen.

– I det här läget då insatsen fortfarande pågår vill jag inte uttala mig. Vi har genomfört vissa utredningsåtgärder efter uppgifter som kommit till oss. Det rör sig inte om något våldsbrott. Insatsen pågår fortfarande, Sven-Erik Olsson, presstalesman hos Stockholmspolisen.

Tidigt på morgonen hade insatsen avslutats sedan flera timmar.

– Vi hittade ingenting. Det fanns information om vapenbrott i ingångsskedet men man hittade ingenting som kunde styrka något sådant brott, Anders Mattsson vakthavande befäl vid 05-tiden på morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.