Kamerorna ska leverera bilder av god kvalitet över vad som händer på Sergels torg. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Polisen har börjat kameraövervaka Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags satte Norrmalmspolisen upp tillfälliga bevakningskameror på Sergels torg. Syftet är att öka tryggheten och förebygga och lösa brott som begås i området.

Sergels torg är enligt polisen Sveriges största drogscen. Många grova brott kopplade till narkotikahandeln sker i området.

Därför satte Norrmalmspolisen i onsdags upp tillfälliga bevakningskameror på strategiska platser, där det skett flera brott.

– Den upplevda tryggheten har minskat för de som bor och rör sig i området runt Sergels torg. Vi arbetar med flera olika åtgärder i hela Klaraområdet där Sergels torg är centrum, säger Torgny Söderberg, biträdande lokalpolisområdeschef på Norrmalm.

Hög brottslighet

Kamerorna ska leverera bilder av god kvalitet över vad som händer på Sergels torg. Eftersom många socialt utsatta personer, personer med psykisk ohälsa och barn utan vårdnadshavare rör sig i området är brottsligheten stundtals hög, uppger polisen.

– Kamerabevakningen är ett viktigt komplement för att förebygga, upptäcka och lagföra allvarlig brottslighet, säger Torgny Söderberg.

Redan tidigare har det satts upp kameror vid Medborgarplatsen och Stureplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.