Efter skjutningen i Jakobsberg ökar polisen nu sin närvaro i området. Foto: TT

Efter flera skjutningar – nu ökar polisen närvaron i Tensta och Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

För att öka tryggheten och fånga upp tips från boende i Jakobsberg kommer polisen att vara extra synlig i området. Polisen inleder också samarbete med frivilligorganisationer och religiösa samfund, skriver polisen på sin hemsida.

Det var den 12 januari som en man sköts till döds i Tensta, senare den 27 januari så sköts ytterligare en man som skadades allvarligt i samma stadsdel.

Efter att en person sköts till döds i Jakobsbergs centrum i går kväll har polisen ökat närvaron i området. För att få in fler tips och skapa trygghet inleder polisen också ett samarbete med frivilliga organisationer och religiösa samfund.

Inlett fem förundersökningar

Mellan den 12 januari och 30 januari har polisen inlett fem förundersökningar om mord eller försök till mord i Tensta och Jakobsberg. Nu riktar polisen fokus på att se samband mellan händelserna.

– Vi lägger stor kraft och stora resurser på att förhindra och utreda senaste tidens grova våldsbrott, säger Erik Widstrand, kommenderingschef för den ”Särskilda händelsen Max” i pressmeddelandet.

Den ”Särskilda händelsen Max” startades för utreda och frihetsberöva de personer som skadar och dödar varandra i händelser som liknar uppgörelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.