– Ska vi lyckas med vårt uppdrag måste vi spegla samhället, säger Niclas Andersson chef för lokalpolisområde Rinkeby. Foto: SVT

Polisen satsar på att rekrytera Järvabor

Publicerad

Inför öppnandet av polishuset i Rinkeby hoppas polisen på att rekrytera fler personer från Järvaområdet. I veckan höll lokala poliser en informationsträff i medborgarkontoret på Rinkebystråket.

Uppslutningen var sådär, men flera av de drygt tio personer som kom sa att de hoppades på en framtid som poliser. Samtliga av dem ville vara anonyma och vissa sa att det finns en starkt negativ inställning till poliser i deras omgivning.

– Jag har vuxit upp här, och jag känner ansvar och vilja att förbättra området, säger en kvinna i 25-årsåldern.

Polismyndighetens mål är att ha totalt 40 000 anställda år 2024, vilket är 10 000 fler än i dag. Bland de som sökte in till utbildningen våren 2018 var 844 från Stockholms stad, men det finns ingen statistik över vilken stadsdel de sökande kom ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.