Det blev trångt på bussarna när festdeltagarna skulle lämna området. Foto: Brottsplats Sthlm

Polisen stoppade rejvfest – närmare 700 deltagare

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals personer avhystes från en utomhusfest av polisen under lördagsnatten. Efter flera samtal kommit in till polisen lokaliserades festen till Kärsön på Ekerö.

– Vi kunde konstatera att det var en större fest, med 500-700 personer, säger Carina Skagerlind, Stockholmspolisens presstalesperson.

När polisen kom till festplatsen vid klockan 00.30  kunde man konstatera att det troligen rörde sig om en offentlig tillställning. Antalet deltagare var fler än 50 personer och försök gjordes för att minska antalet besökare.

– Troligen har de betalat någon form av inträde. Vi sökte efter en arrangör men hittade ingen. Efter att musiken stängdes av kunde festen upplösas. Folk gick lugnt och sansat därifrån, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Trängsel på bussarna

När det stora antalet människor skulle lämna platsen uppstod trängsel på bussarna.

– Polisen har inga egna bussar. Personerna har lämnat platsen i den ordinarie kollektivtrafiken. Vi hade en dialog med SL för att stärka upp kollektivtrafiken men det är svårt att klara ett sånt tryck mitt i natten, säger Carina Skagerlind.

Flera fester under natten

Enligt polisen ska flera av festdeltagarna på Kärsön sökt sig till en ytterligare fest på Djurgården, även den avbröts av polisen.

– Det är av vikt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I det ena fallet var det 500-700 personer och vi försöker få bort dem för inte festa i flera timmar till, säger Carina Skagerlind.

Polisen kommer att skriva en anmälan angående brott mot ordningslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.