Försökte kidnappa partner till polisman

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som är tillsammans med en polis har utsatts för ett kidnappningsförsök i södra Stockholmsområdet. Kvinnan kunde själv ta sig loss och larma polisen.

På tisdagsförmiddagen utsattes en anhörig till en polis för ett kidnappningsförsök. Enligt flera medier skedde det i Botkyrka.

– Vi har valt att inte precisera, men det hände i södra länsdelen, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Partner till en polisman

Polisen bekräftar för SVT Nyheter att den drabbade kvinnan är partner till en polisman.

– De har en relation och mannen är polis. Jag vet inte om de är gifta, säger Lars Byström.

Kvinnan kunde själv larma polisen efter kidnappningsförsöket. Hon ska inte ha fått några allvarligare fysiska skador. Polisen betraktar det inträffade som en så kallad särskild händelse och har inlett en stor insats.

Uppgift: Har koppling till rättsprocess

Enligt Aftonbladet har händelsen koppling till en pågående rättsprocess. Den aktuella domstolen säger att en förhandling ställts in på grund av en incident.

– Ett sammanträde fick ställas in nu under förmiddagen på grund av en säkerhetsincident. Det rör sig inte om något hot i hovrättens lokaler. I övrigt ger vi inte några fler kommentarer, säger domstolschefen till SVT Nyheter.

Polisen vill inte kommentera Aftonbladets uppgift.

– Vi har valt att inte berätta någonting om vad som hände vid själva brottstillfället och vi har ingen klar motivbild i nuläget, säger Lars Byström.

Ingen gripen

Händelsen rubriceras som försök till människorov, och förundersökningen leds nu av åklagare.

– Teknikerna har varit på platsen. Det vi håller på med nu är informationsinhämtning för att komma vidare i utredningen. I nuläget har vi ingen misstänkt, säger Lars Byström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer