Två gripna efter gryningsräd i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i morse slog polisen till mot flera adresser i södra Stockholm. Två män greps misstänkta för inblandning i fyra skjutningar den senaste tiden.

– Skjutningarna har skett på öppen gata utan hänsyn till tredje person, säger Susanne Wikland, chef grova brott i polisområde Stockholm syd.

Konflikter på narkotikamarknaden i Stockholms södra förorter tros ligga bakom de fyra skjutningarna som dödat en person och skadat tre andra allvarligt under den senaste tiden.

– Vi har identifierat en koppling mellan samtliga fyra skjutningar som det rör sig om. Skjutningarna har skett på öppen gata utan hänsyn till tredje person, säger Susanne Wikland, chef grova brott i polisområde Stockholm syd.

Misstänks för mordförsök

Nu har polisen kunnat koppla två män till skjutningarna och under tisdagsmorgonen slog man till mot ett flertal adresser i södra Stockholm. Av de två gripna är en person misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott och den andra för förberedelse till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.