Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Polisstation i Farsta avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Vid elva-tiden på lördagsförmiddagen fick polisen ett samtal från en privatperson som hade hittat ett misstänkt farligt föremål.

– Personen har lämnat in föremålet på polisstationen. Eftersom vi inte vet om det är farligt eller inte så det har vi spärrat av polisstationen. Just nu väntar vi på det nationella bombskyddet som kan avgöra den saken, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Stockholm.

Föremålet kan, enligt polisen, vara en granat och av den anledning är polisstationen avspärrad tills bombskyddet kan avgöra om den är skarp eller inte.

– Det är avspärrat runt polisstationen i Farsta och de har även utrymt ett gym som ligger precis bredvid stationen, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Stockholm.

Var exakt hittades det här föremålet?

– Just nu är det lite oklart, men vi har uppgifter om att det hittades i ett skogsparti eller skogsdike av privatpersonen som sen ville lämna in det.

Polisen har inte gripit någon för tillfället.

Föremålet är ofarligt

Nu på eftermiddagen har polisen rapporterat om att bombskyddet är klara med sin undersökning och de kunde bekräfta att föremålet är ofarligt.

Men, om det inte var en granat, vad var det för föremål egentligen?

– Det enda vi kan säga är att det är ett ofarligt föremål. I och med att det nu har bekräftats så är avspärrningarna i området hävda, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.