Gabriel Melki (S). Foto: Samy Dahlman/SVT

Politikern: ”Det kan bli så att vi säger upp avtalet”

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Melki (S) är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka. Han menar att kommunen inte kan lägga sig i det som är föreningens angelägenheter.

Kommunen äger marken som kolonilotterna står på, men man vill inte gräva för djupt i vad man anser är föreningens sak. Samtidigt har man nu börjat titta på om avtalet mellan kommun och förening följs ordentligt.

Uppdatering: I intervjun här ovan säger Gabriel Melki att en lösning kan vara att medlemmarna ska få välja vilken styrelse de vill ha. Det förslaget ligger inte längre på bordet. Det senaste är att kommunen nu vill tillsätta en arbetsgrupp på fem personer med två medlemmar ur vardera falang med någon från kommunen som ser över den.

De båda sidorna har nu ungefär ett par veckor på sig att ta ställning till om en arbetsgrupp kan vara början på en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet