En av de bilar som fick punktering efter att tjuvar kastat ut fotanglar i sambande med en smarh and grab-kupp i Kungens kurva. Foto: Blåljusbilder

Punkteringskaos efter smash and grab-kupp

Uppdaterad
Publicerad

Ett 15-tal bilar fick på tisdagsmorgonen punktering efter att tjuvar kastat ut fotanglar på vägen i samband med en smash and grab-kupp i Kungens kurva söder om Stockholm.

Strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen utsattes Media Markt i Kungens kurva i Huddinge för en kupp där tjuvar forcerade en port med hjälp av ett fordon.

– De har tillgripit elektronikvaror och därefter lämnat platsen i flera bilar, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT Nyheter Stockholm.

Fotanglar orsakade många punkteringar

Enligt polisen kastade tjuvarna ut fotanglar utmed den bedömda flyktvägen.

– Strax efter att vi fick larm om inbrottet fick vi larm från bilister som kört på fotanglar och fått punktering på bilen. Det är flera bilar som drabbats, men det är svårt att säga exakt hur många, säger Ola Österling.

Enligt P4 Stockholm rör det sig om ett 15-tal bilar som fått punktering, vilket påverkat framkomligheten i området, främst på E4/E20 och Skärholmsvägen.

– Det är i stort sett avhjälpt nu, det är inte många bilar kvar som behöver hjälp, säger Ola Österling vid 06.45 på tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.