Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan i Upplands Väsby. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Två hus totalförstörda efter brand norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby, norr om Stockholm, som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll. Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, och två fastigheter totalskadades.

Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll.

– Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 03-tiden.

Vid klockan 05.30 uppgav räddningscentralen att man kommer att vara kvar och arbeta ett tag till.

– Vi kommer att vara där några timmar till. Allt är under kontroll, vi eftersläcker och river lite i väggarna nu. Vi har sex enheter och en ledningsbil på plats, ett tjugotal personer, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör.

Utesluter inte mordbrand

– Vi utreder det som misstänkt mordbrand. Det går inte att utesluta att det skulle vara en anlagd brand så vi måste utreda det vidare, säger Anders Mattsson, vakthavande polisbefäl i region Stockholm.

Fastigheterna totalskadades

Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, där två hus totalskadades och de två ytterfastigheterna fick brandskador på vinden. Under natten kunde de flesta från räddningstjänsten lämna platsen.

– Vi kommer vara på plats fram till torsdag morgon, men förmodligen trappa ner antalet brandmän, säger Christer Wahlström.

Ingen person har rapporterats skadad i branden, som startade strax före klockan 22 på torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer