Raket avfyrades i ansiktet på förbipasserande

Uppdaterad
Publicerad

Fyrverkerier har avfyras vårdslöst på flera platser i länet uppger polisen. På fredagskvällen fick en person i Farsta en raket kastad i ansiktet.

På flera platser i Stockholmsområdet har fyrverkerier och smällare avfyrats mot personer, byggnader och djur. En person i Farsta skadades lindrigt efter att ha fått en raket i ansiktet. Personen togs om hand av sjukvårdpersonal och en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

– Det är en person som var ute och gick som fick raketen kastad mot sig, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En hundägare i Haninge fick under söndagskvällen smällare kastad efter sig, personen ska ha sagt åt ungdomar att sluta kasta fyrverkerier. Polisen rubricerar händelsen som ofredande.

Polisen har beslagtagit smällare på flera platser i länet, framför allt av ungdomar.

– I och med den nya lagstiftningen så gör vi bedömningen att det kommer bli fler brottsanmälningar och fler fyrverkerier i beslag, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.