Rån mot butik i Hallunda centrum. Foto: Fadi Yakoub

Rån mot telebutik – personal misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

En butik på Spånga Torg utsattes natten till onsdag för en smash and grab-kupp och senare under förmiddagen försökte två maskerade gärningsmän råna en telefonbutik i Hallunda centrum. Enligt polisen misshandlades personalen i telefonbutiken. 

Det var klockan tre på onsdagsnatten som larmet om en smash and grab-kupp i Spånga kom in till polisen. Minst fyra okända gärningsmän körde in en personbil i en butik på Spånga torg.

– Det är ännu oklart hur stort byte man fick med sig. Tekniker har just lämnat platsen och det undersöks om det finns eventuell övervakningsfilm, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen. 

Telebutikrån

Gärningsmännen slängde ut fotanglar från flyktbilen för att försvåra en eventuell jakt.  Minst ett fordon skadades av fotanglarna.

Beväpnade med kofot och kniv

Senare under förmiddagen fick polis rycka ut på ett larm om ett rån i Hallunda centrum. Två maskerade gärningsmän beväpnade med kofot och kniv ska ha överfallit personalen.

– En eller flera i personalen ska ha blivit slagna men ingen hade sjukvårdsbehov, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Vittnen som SVT pratat med berättar att det hördes skrik från personer som var på platsen.

Flyktbil hittad

Vid 14-tiden var polisens tekniker i butiken.

– Vi sammanställer vittnesmål från folk som fanns i närheten, säger polisen.

Rånarna kom inte över något, händelsen rubriceras därmed som försök till grovt rån. Senare hittade polisen en bil som man tror kan ha använts när rånarna lämnade platsen.

Polisen letar efter gärningsmännen i båda fallen men i nuläget är ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Telebutikrån

Mer i ämnet