Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Råttsäkra papperskorgar ska stoppa invasion

Uppdaterad
Publicerad

Det krävs innovativa lösningar för att försöka få stopp på en ny råttinvasion i city. Stockholms stad byter därför ut papperskorgar mot mer råttsäkra varianter. Dessutom utrustas 200 papperskorgar med råttgiftsstationer, rapporterar Radio Stockholm.

Under ett halvår har staden fått dispens från Kemikalieinspektionen att använda ett särskilt råttgift, men nu har dispensen löpt ut.

– Vi näst intill nollställde problemet med hjälp av den här dispensen men nu får vi ta arbetet vidare härifrån och se vad vi kan göra mer, säger Tommy Tuvunger, skadedjurssamordnare på Trafikkontoret, till Radio Stockholm.

Nu jobbar staden på nya sätt att komma åt råttorna, bland annat med hjälp av råttsäkra papperskorgar.

– Vi måste ha någon form av innovationer vad det gäller det här för vi måste ligga i framkant. Vi kan ju inte låta råttorna härja som de vill, säger Tommy Tuvunger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.