Hör Riddarens vårdcentralers vd om att deras avtal sägs upp med omedelbar verkan. Foto: Skärmdump

Regionen säger upp avtal med tre vårdcentraler omedelbart

Uppdaterad
Publicerad

Fakturor som inte stämmer, restskatt och felaktig läkemedelshantering är några av bristerna som gjort att Region Stockholm nu säger upp avtalen med tre vårdcentraler med omedelbar verkan.

Det gäller Riddarens vårdcentral i Kista, Riddarens vårdcentral i Märsta samt Riddarens vårdcentral i Tyresö. Enligt Region Stockholm upptäcktes brister i faktureringen vid stickprovskontroller 2018 och 2019 som gjorde att vårdgivaren var tvungen att betala tillbaka flera av posterna som kontrollerats.

Det ledde till en större granskning och då kom också fram att de betalat in för lite i skatt. Utöver de ekonomiska problemen så har det också förekommit allvarliga brister i läkemedelshanteringen, så pass att i ett fall ledde det till en polisanmälan. Bland annat har man skrivit ut läkemedel för skönhetsbehandlingar utan medicinskt syfte.

Cirka 19 000 patienter är listade på mottagningarna.

Hör företagets vd Hammad Jawad Al-Saaid i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.