Vaccinering med Pfizers vaccin mot covid-19 i Sollentuna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu kan alla över 70 i Stockholm vaccinera sig

Uppdaterad
Publicerad

Med start under torsdagen kan de som är 70-plus boka tid för vaccination på någon av länets fyra vaccinationsmottagningar. Det skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Den som är 70-plus kan från och med idag boka tid för att vaccinera sig mot covid-19 på någon av länets fyra vaccinationsmottagningar, och med start den här veckan kommer även brev att skickas ut till länets invånare som är 70 år eller äldre. När brevet nått mottagaren kommer man även att kunna kontakta sin husläkarmottagning för vaccinering.

– Det har gått snabbt framåt med vaccinationerna för gruppen som är mellan 75 och 79 år och redan nu är mer än hälften av den gruppen vaccinerad. Därför går vi nu successivt vidare och öppnar upp bokningen på länets fyra vaccinationsmottagningar för nästa grupp, alltså de som är födda 1951 eller tidigare, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Kan boka utan bank-id

Personer som är mellan 70 och 74 kan idag, torsdag, boka tid för vaccinering i Älvsjö, Solna, Täby och på Sabbatsberg i Stockholms innerstad.

– Nu skickar vi också brevet med information om hur man bokar tid för vaccination till de som är mellan 70 och 74 år och så snart man fått brevet kan också de utan bank-id boka sin vaccination via sin vårdcentral, säger Magnus Thyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.