Foto: Vision Fastighetsmäkleri

Garageplats till salu – för 1,5 miljoner kronor

Publicerad

Är du sugen på garagets rymligaste plats är det hög tid att lägga ett bud. 11,5 kvadratmeter i Vasastan ligger nu ute till försäljning för 1,5 miljoner kronor.

Det är på Luntmakargatan som en garageplats på 11,5 kvadratmeter ligger ute till försäljning. Budgivningen som startade på 1.395.000 kr är nu uppe i 1,5 miljon kronor.

– Det är inte så vanligt, det finns inte så många garageplatser i Stockholm till salu. Det är min första garageplats jag säljer, säger mäklaren Henrik Edlund vid Vision Fastighetsmäkleri.

Kan bli en vinstaffär

Mäklaren tror att intresset för att köpa garageplatser kommer öka ännu mer då avgiften för att parkera i Stockholm höjts. Och det kan bli en vinstaffär.

– Med dagens ränteläge hamnar man kanske på en kostnad på 1.500 kr i månaden plus en avgift på 171 kr. Det blir betydligt lägre än att hyra en garageplats i Stockholm i dag, det kostar överlag 2.500-3.500kr i månaden.

”Vill man ha den får man passa på”

Just nu är två privatpersoner med i budgivningen som väntas vara klar efter helgen.

– Vi får se var det landar. Det är helt klart den dyraste parkeringsplatsen i Vasastan, men jag vet platser som sålts för två miljoner på Östermalm.

Redan 2014 skrev SVT Nyheter Stockholm om en garageplats på Östermalm som såldes för 1.275.000 kr. Och att det finns så pass få garageplatser till salu bidrar till att priserna stiger.

– Det här är en av de bästa platserna i garaget, det är en gavelplats som har bra svängrum och plats att lasta. Vill man ha den får man passa på, säger mäklaren Henrik Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.