I SL:s delårsbokslut förutses överskottet för helåret öka till 550 miljoner kronor. Foto: TT

Rekordstark ekonomi för SL – möjliggör ny satsning på busstrafiken

Publicerad

Nu möjliggörs en riktad satsning på busstrafiken på cirka 110 miljoner kronor. Det är bland annat fler betalande resenärer och ökade intäkter som ligger bakom resultatet.

SL skriver i ett pressmeddelande att i SL:s delårsbokslut för 2017 förutses överskottet för helåret öka till 550 miljoner kronor. Det är 300 miljoner kronor över budget och 250 miljoner kronor över resultatkravet.

– Nu kan vi presentera vad som troligen är SL:s starkaste siffror i modern tid. Det här lägger en stabil grund för framtiden, som vi också vill ska komma resenärerna till del. Det har krävts tuffa och många gånger svåra beslut för att nå hit. Nu krävs att vi håller i den positiva utvecklingen. Med ordning och reda i ekonomin bygger vi kollektivtrafiken starkare, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd, i pressmeddelandet.

Det är bland annat pressade kostnader, rekordmånga resande, fler betalande resenärer och ökade intäkter som har bidragit till resultatet. SL:s resultat möjliggör nu en riktad satsning på busstrafiken på cirka 110 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.