Slutar efter anklagelser om sexuella trakasserier. Foto: SVT

Roger Mogert (S) ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

I samband med sin avgång väljer Roger Mogert nu att medge att hans agerande mot flera kvinnor varit fel. I ett pressmeddelande beskriver han att det handlar om år av missbrukat förtroende.

Enligt texten har flera personer påpekat för Roger Mogert att han inte betett sig på ett bra sätt.

”När vänner till mig har påpekat att mitt beteende inte har varit bra, har jag slagit det ifrån mig. När allting nu systematiskt lagts fram för mig om hur jag har agerat mot andra, så kan jag inte värja mig, eller skjuta det ifrån mig. Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt.”

År av dåligt uppförande

”Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan.”

Ber många om förlåtelse

”Jag hoppas att såväl de som drabbats och andra vars förtroende jag brutit så småningom ska kunna förlåta mig. Jag tar ansvar för mina handlingar, det ligger bara på mig. Mitt beteende är en del av en struktur som måste förändras. Det gör inte mitt agerande mindre allvarligt.”

Ska söka hjälp

”Förändring måste börja hos en själv. Jag kommer söka hjälp för att ta tag i problem jag borde tagit tag i för länge sedan.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.