Polis attackerades vid tunnelbana

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen attackerades en polispatrull vid Rinkeby tunnelbanestation.

Polis och räddningstjänst fick under kvällen larm om rökutveckling vid tunnelbanestationen. När räddningstjänsten skulle undersöka vad rökutvecklingen kunde bero på angreps polisen med kraftiga smällare.

– Det var helt oprovocerad handling, polisen var där för att hjälpa räddningstjänsten och så blir de attackerade, vad mer finns att säga, säger Eva Nilsson.

Undvek skador tack vare hörselskydd

Det var när polispatruller biträdde räddningstjänsten i Rinkeby Centrum som personer kastade tre så kallade bangers, kraftiga smällare som kan orsaka permanenta hörselskador, mot polismännen som stod utanför T-banan. De landade nära poliserna som inte skadades tack vare att de hade hörselskydd.

– Vi hade två tunnelbanenedgångarnar att bevaka för att förhindra människor från att ta sig ner mot tunnelbanan. Så det var många poliser där och mycket människor ute på torget i Rinkeby, säger Eva Nilsson, informatör på polisen Stockholm.

Anmälan kommer att skrivas om försök till våld mot tjänsteman. Ingen är gripen i ärendet.

Röken kan ha orsakats av motor

Trafiken mellan Hjulsta och Sundbyberg stoppades under måndagskvällen på grund av rökutvecklingen i Rinkeby tunnelbana.

Vid 19-tiden hade räddningstjänsten undersökt tåget och konstaterat att rökutveckling kom från en motor. Tåget kommer att köras från perrongen och trafiken kan återupptas. Ingen person drabbades av några rökskador i samband med rökutvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.