Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionsrådet Emanuel Ksiazkiewicz (S) är kritisk till att de styrande partierna i Botkyrka kommun inte ställer upp i intervju med SVT utan istället låter tjänstemän ta frågor. Foto: Fredrik Persson/TT

S i Botkyrka: ”Majoritetspartierna måste svara på frågor från media”

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera tillfällen har de styrande partierna i Botkyrka låtit tjänstemän intervjuas av SVT. Så även i frågan om turerna runt betongföretaget, som lämnat 100 000-tals ton betong bakom en mur i Kassmyra. Det här kritiseras av oppositionsrådet Emanuel Ksiazkiewiczi (S).

– Partierna som styr Botkyrka nu måste ställa upp i intervjuer i media. Många av politikerna har ju jobbat med de här frågorna när de satt i opposition för bara några månader sen, säger Emanuel Ksiazkiewiczi.

SVT Nyheter Stockholm har sökt kommunstyrelsens ordförande Stina Lundgren (M) angående betongmassorna, men hon har hänvisat till Botkyrka kommuns presschef.

Kommunstyrelsen svarar efter publicering

Efter denna artikels publicering väljer kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Stina Lundgren (M), att svara via mejl.

Hon skriver att ”det är ett välkänt faktum att dagens lagstiftning kring avfallshantering är under all kritik. Den står till fullo på företagens sida och lämnar kommunerna att ta konsekvenserna. Tills den är på plats kommer vi fortsätta att använda alla verktyg vi har för att agera mot oseriösa aktörer”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.