Se väljare tycka till om blocköverskridande samarbeten i landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu oklart hur landstinget kommer att styras de kommande fyra åren. De båda politiska blocken är beroende av Sverigedemokraternas stöd för att få en majoritet men nu öppnar det socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet för ett samarbete över blockgränserna.

– Jag tror att landstinget skulle må bra av en ny start och jag är redo att samverka till blocköverskridande samtal för att lösa sjukvårdens verkliga problem, säger Erika ullberg (S), oppositionlandstingsråd.

S: ”stoppa personalflykten”

Vilka frågor skulle då bli aktuella att samarbeta över blockgränserna?

– Vi behöver bland annat stoppa personalflykten, hantera kostnadsutvecklingen men det handlar även om regionbildningen som kommer att gälla från första januari 2019, då vi inte längre är ett landsting utan en region och ska samverka med andra aktörer i regionen och kommuner oavsett hur de som styr, säger hon.

Frågan är nu vad väljarna tycker om det här.

Hör väljare tycka till om ett blocköverskridande samarbete i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.