Till vänster ses representanter från den högerextrema turkiska organisationen Grå Vargarna.

S-politiker avgår efter middagen

Uppdaterad
Publicerad

Lokalpolitikern Yasin Ipek (S) från Märsta lämnar sina uppdrag efter att det framkommit att han medverkat på samma middag med Grå vargarna som Mehmet Kaplan (MP), det skriver Märsta.nu.

Middagen med extremisterna blev startskottet på en granskning från medier över vilka kopplingar Mehmet Kaplan har till islamister och extremister.

Med på middagen var även Yasin Ipek (S),  ersättare i fullmäktige och förtroendevald i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

– Vi har träffat Yasin och har haft ett bra samtal med honom. Yasin har förtjänstfullt utfört sina uppdrag som förtroendevald för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun. Vi tackar Yasin för det och önskar honom lycka till, säger Erna Wallström, Arbetarekommunens ordförande till Märsta.nu.

Förutom att han suttit med på middagen har lokaltidningen kunnat avslöja att politikern delat extremistisk propaganda om det armeniska folkmordet.

– Med hänsyn till att detta kommer att kräva ännu mer av mitt helhjärtade engagemang väljer jag att lämna mina politiska uppdrag i Sigtuna kommun, säger Ysin Ipek till Märsta.nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer