Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

S:t Görans sjukhus får topplacering

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Sveriges bästa sjukhus korats och i toppskiktet när det gäller mindre sjukhus placerar sig ett av Stockholms sjukhus, nämligen Capio S:t Görans sjukhus på Kungsholmen.

När Dagens Medicin för sjätte året korar Sveriges bästa sjukhus så finns det flera Stockholmssjukhus i toppskiktet. I kategorin Sveriges bästa universitetssjukhus hamnade Umeå, för andra året i rad, på första plats. I samma kategori återfinns Karolinska universitetssjukhuset på en tredjeplats.

I klassen mellanstora sjukhus (med förlossning) hamnar Västerviks sjukhus på förstaplatsen för andra året i rad. På en andraplats kommer Danderyds sjukhus.

Och slutligen har Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm tagit sig från en tredjeplats till en förstaplats i kategorin bästa mindre sjukhus.

Sveriges bästa sjukhus har utsetts efter att över 8.000 uppgifter från bland annat kvalitetsregister samlats in. Allra tyngst väger medicinsk kvalitet, men även hur sjukhusen klarar överbeläggningar, väntetider på akuten och hur personalens rutiner följs.

De bästa sjukhusen 2017

Bästa universitetssjukhus:

1. Norrlands universitetssjukhus

2. Universitetssjukhuset i Linköping

3. Karolinska universitetssjukhuset

Bästa mellanstora sjukhus:

1. Västerviks sjukhus

2. Danderyds sjukhus

3. Västmanlands sjukhus, Västerås

Bästa mindre sjukhus:

1. Capio S:t Görans sjukhus

2. Norrtälje sjukhus

3. Oskarshamns sjukhus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.