Eva Rosman, projekt Slussen, berättar hur du tar dig igen nya Slussen. Foto: SVT

Snart öppnar guldbron vid Slussen – så här kör du

Uppdaterad
Publicerad

30 000 cyklister och omkring 25 000 fotgängare passerar varje dag Slussen. Klockan 05.00 på måndagsmorgonen den 26 oktober släpps all trafik på den nya Slussenbron med nya trafiklösningar.

– Första veckan är kritisk innan alla hittar de nya vägarna men vi kommer att ha trafikvakter som visar vägen, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig projekt Slussen.

Cyklisterna är den största gruppen trafikanter som passerar Slussen och för dem gäller det att välja rätt väg redan i Götgatans nedförsbacke.

– I korsningen Götgatan Hornsgatan måste man välja om man ska till Munkbron eller Skeppsbron för att hamna på rätt sida av den nya bron, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig projekt Slussen.

De första dagarna kan de bli rörigt innan alla trafikanter hittar rätt, om det blir nödvändigt kan vissa platser spärras av.

– I teorin ser trafiklösningen ut som en bra lösning men naturligt följer vi det här noggrant för att göra de justeringar som kanske kommer att krävas.

För bilisterna gäller det att följa skyltningen noga när två nya spårviddshinder placeras vid Kornhamnstorg och Katarinavägen.

Gång

På kartan är gångvägarna utmarkerade. Foto: Stockholms stad

Cykel

På kartan är cykelvägarna utmarkerade. Foto: Stockholms stad

Bil

På kartan är bilvägarna utmarkerade. Foto: Stockholms stad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.