Foto: SVT

Så här tar du dig fram i Stockholm i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår många och stora trafikarbeten i Stockholm just nu, både vägarbeten och rälsrenovering, och det kommer att bli besvärligt att ta sig fram i sommar. Extra besvärligt blir det i Stockholms innerstad.

Trafikarbeten utförs främst på sommaren eftersom det krävs sommarväder, men dessutom pågår de mångåriga arbetena med Slussen och Sergels torg.

– Om man ska ta sig igenom innerstaden med bil ska man verkligen tänka sig för, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

Några av de större arbetena i sommar påverkar bland annat Mälarbanan, Stadsgårdsleden och tunnelbanans gröna linje.

– Framförallt arbetena på tunnelbanans gröna linje kommer att bli besvärliga för våra resenärer, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på landstingets trafikförvaltning. Vi uppmanar dem att om möjligt välja alternativa resvägar eller undvika rusningstid.

Karta över alla vägarbeten i Stockholm och omnejd. Foto: Stockholms stad mfl

”Räkna med att det tar längre tid”

På tisdagen presenterades sommarens alla trafikstörande arbeten gemensamt av Stockholms stad, Trafikverket, SL, Solna och Nacka.

– På sommaren, när arbetspendlingen minskar, arbetar vi intensivt med att bygga och underhålla våra järnvägar, vägar, tunnlar och broar. De som reser i Stockholm får räkna med att det kan ta längre tid än vanligt. I slutändan kommer det leda till ökad säkerhet och bättre tillgänglighet för smidigare resor, säger Helena Sundberg, regionchef Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.