Följ med på en tur bland zoombies, döskallar och spöken. Foto: SVT

Så kan du fira Halloween i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Halloweenfirandet tar allt större plats under lovet och Stockholm bjuder på mycket spännande och ruskiga alternativ för alla höstlovslediga barn och vuxna i år. Läskiga skräckhus, kusliga väsen, nattvandringar på stängda museer och zombiezoner.

Först ut är Gröna Lund som för första gången har öppet på höstlovet och som öppnar under fredagen med ett Halloween-tema. En satsning som kostar 23 miljoner kronor att genomföra. Bland annat har man satt upp en zoombi-zon.

– Det här är något vi tror på och som ligger i ropet just nu, säger Magnus Widell vd på Gröna Lund.

Kommer ni få igen pengarna?

– Inte i år men år två och tre hoppas jag.

Dyrt nöje

Det är inte gratis att besöka Gröna Lund under höstlovet. För en familj på fyra personer som köper ett paket med åkband och alla entréer kostar det 1500 kronor.

Även Skansen satsar på det ruskiga under höstlovet.

– Det blir vandringar med kusliga väsen, besök hos de Kloka, pyssel, sotsvarta korvar över öppen eld, samiska berättelser och spökhistorier, säger Monika Törnberg museipedagog på Skansen.

På Nordiska museet kan den som vågar nattvandra på museet leta bland spöken och föremål efter koden till vägen ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.