Jobb- och utbildningsmässa slog rekord i år

Publicerad

På arbetsmarknadsmässan Bazaren möts arbetsgivare och arbetstagare för att enklare knyta kontakt. I år har jobbsökare och arbetsgivare matchas utifrån ett värderingstest. En av de som besökte mässan på fredagen var Sakina Mauluddin.

Bazaren som anordnas en gång per år av Länsstyrelsen pågick i två dagar på Stockholm Waterfront. Jobbmässan slog rekord i år med 11800 besökare.

– Vi hade 110 utställare och vi flyttade från Kulturhuset till större lokaler vilket möjliggjorde att fler personer kunde besöka mässan samtidigt utan att det bildas långa köer, säger Sam Yildirim som är projektledare för mässan från Länsstyrelsen.

Värdegrundstestet underlättar matchning

I år kunde både arbetsgivare och besökare via sina mobiler eller datorer göra ett värdegrundstest. Efter resultatet kunde besökarna direkt söka jobb hos de arbetsgivare som de matchade bäst med.

Mässan erbjöd information om hur man startar egen firma eller hur man ska validera sina utländska betyg.

Riktar sig även till unga och utrikesfödda

– Jag vill bli barnmorska och fick tips och idéer om utbildning, säger Sakina Mauluddin.

Sakina Mauluddin har bott i Sverige i 4 år. Nu studerar hon svenska och är på mässan tillsammans med sin klass för att ta del av den information som finns om olika utbildningar och yrken.

Klicka på videon för att följa med Sakina på Bazaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer