Här saneras oljeutsläppet i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Oljeutsläppet i sjön Drevviken i Tyresö kommun som upptäcktes i måndags, kommer att ta minst en vecka till att sanera. Det skriver Tyresö kommun på sin hemsida.

Ansvaret för det pågående saneringsarbetet i Drevviken har nu övertagits av Tyresö kommun. Man har lagt ut länsar för att suga upp oljan och under den tid detta pågår bör ingen bada i sjön. Dessutom uppmanar kommunen alla hundägare att inte rasta sina djur i området.

Polisanmälan gjord

Oljan har läckt ut via en dagvattenledning i vikarna mellan Sjöhagsvägen/Badstigen, Badstigen/Berganäsvägen och Berganäsvägen/Vendelsövägen. Vem som är skyldig vet man inte ännu och kommunen har gjort en polisanmälan och ärendet utreds av polisen som ett miljöbrott.

Oljan har läckt ut i vikarna mellan Sjöhagsvägen/Badstigen, Badstigen/Berganäsvägen och Berganäsvägen/Vendelsövägen. Foto: från Tyresö kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.