Det är i kommentarsfältet på en insändare på bloggen Avpixlat med titeln ”Feminism på villovägar” som Markus Palmheim, ledamot i SD i Danderyd bland annat uttrycker hat mot feminister: ”Låt Araberna få betalt för att de våldtar feminister, så gör de lite nytta.... I toklandet Sverige är allt möjligt. Dessutom behöver Araberna horfeminister om inte Svenskorna ställer upp. Foto: Skärmdump från Avpixlat & TT

SD-ledamot: ”Betala araber för att våldta feminister”

Uppdaterad
Publicerad

Markus Palmheim, ledamot i Sverigedemokraterna i Danderyd, uppmärksammas för kommentarer på bloggen Avpixlat. Det skriver sajten ”Inte rasist, men”. Efter rapporteringen avsäger sig Palmheim nu alla uppdrag inom SD.

Det är i kommentarsfältet på en insändare på bloggen Avpixlat med titeln ”Feminism på villovägar” som Markus Palmheim, ledamot i SD i Danderyd bland annat uttrycker hat mot feminister.

”Låt Araberna få betalt för att de våldtar feminister, så gör de lite nytta.... I toklandet Sverige är allt möjligt. Dessutom behöver Araberna horfeminister om inte Svenskorna ställer upp.”

Sajten ”Inte rasist, men” publicerar även flera exempel på kommentarer från Avpixlat där Markus Palmheim uttalar ett förakt mot politiker och kvinnor. I sina sociala medier-kanaler har Palmheim upprepade gånger uttalat sig hotfullt mot politiker och medier.

Avsäger sig uppdrag

På måndagseftermiddagen meddelade SD Danderyd på sociala medier att Palmheim avsagt sig alla uppdrag inom partiet.

”Med anledning av dagens mediarapportering har den förtroendevalda i fråga självmant avsagt sig alla uppdrag inom Sverigedemokraterna Danderyd” skriver Sverigedemokraterna Danderyd.

SVT Nyheter Stockholm har sökt Sverigedemokraterna i Danderyd och Markus Palmheim för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.