Mannen som bodde vid Nytorget på Södermalm misstänks för sexuella övergrepp på 26 kvinnor. Foto: TT

Serievåldtäktsman tros ha begått övergrepp i åtta år

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i media kommit att kallas för Nytorgsmannen misstänks nu för en våldtäkt som ska ha skett redan 2012. Det bekräftar åklagaren för SVT. Samtidigt rapporterar andra medier att han misstänks för att ha våldtagit 26 kvinnor.

Det var i november förra året som mannen greps och häktades. Han greps för ett narkotikarelaterat ärende men när polisen tömde hans telefon fann man flera filmer på misstänkta våldtäkter. Flera av övergreppen ska ha skett i mannens bostad vid Nytorget på Södermalm och sedan han greps har allt fler kvinnor trätt fram och berättat att de fallit offer för mannen.

– Det har dykt upp nya målsägande kontinuerligt under hela utredningen. De senaste kom den här veckan, så det kan helt klart komma ännu fler. Det kan man inte utesluta, säger kammaråklagare Helena Nordstrand till TT.

Nytorgsmannen

Enligt andra medier misstänks mannen just nu för sexuella övergrepp mot 26 kvinnor.

Våldtäktsärende från 2012

I november efterlyste polisen offer genom att publicera en bild på mannens sovrum. Initialt misstänktes han för övergrepp som ska ha skett mellan 2018 och våren 2020. Men för SVT bekräftar nu kammaråklagare Helena Nordstrand att han misstänks för en våldtäkt som ska ha skett redan 2012.

– Kan inte säga mer än att ärendet är från 2012 och att rubriceringen är våldtäkt.

Helena Nordstrand tror att åtal kommer att väckas tidigast i sommar. Mannen nekar till brott.

Vet du mer? Tipsa reportern!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet