Sista chansen för stadsmuseet på två år

Uppdaterad
Publicerad

Den här helgen är en sista helgen som stadsmuseet har öppet innan det stängs för renovering. Våren 2017 öppnar museet igen.

Stadsmuseet kommer att öppna med bland annat en ny permanent utställning med fokus på Stockholmsberättelser. Stockholms stad satsar 25 miljoner kronor på den nya utställningen. Det blir också nya utställningslokaler som innebär att många föremål som aldrig tidigare har kunnat visas, nu kommer att ställas ut.

Sista dagen som Stadsmuseet har öppet är 11 januari 2015, portarna öppnas åter under våren 2017. 

Under hela helgen pågår vad museet kallar en utflyttningsfest, med aktiviteter, teater och musik. Hela programmet hittar man här.

Museum sedan 1942

Stockholms stadsmuseum visar Stockholms historia från 1500-talet fram tills i dag. Byggnaden själv som heter Södra Stadshuset har en lång och brokig historia. Det stod klart 1680 och här har huserat domstolar, häkte, teater och skolor bland mycket annat. 1942 öppnade det som stadsmuseum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.