Sju gripna efter rån mot spelbutik i Midsommarkransen

Uppdaterad
Publicerad

En spelbutik i Midsommarkransen rånades på fredagseftermiddagen. Polisen har gripit sju personer för rånet och säger att fler gripanden kan bli aktuella.

Överfallslarmet kom till polisen strax efter klockan halv tre på eftermiddagen.

– En grupp på minst åtta personer i 15-årsåldern gick in i en spelbutik och började plocka på sig varor. När en som jobbade i butiken protesterade så höll de i honom, och en kund som påpekade det olämpliga i ungdomarnas beteende knuffades omkull, berättar Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen har lyckats gripa sju ungdomar misstänkta för rånet.

– Vi har gripit en efter en. Bland annat med hjälp av omfattande hundspårning. Och fler gripanden kan bli aktuella, säger Ola Österling.

Fler personer gripna

Enligt polisen har ytterligare en eller två personer tagits in för förhör, förutom de sju som misstänks för rånet. Vad deras roll i rånet skulle vara eller vad de misstänks för är oklart i nuläget.

– Men de är tillräckligt intressanta för att deras roll ska utredas i förhör, säger Ola Österling.

En förundersökning om rån eller grovt rån har inletts.

På kvällen meddelade polisen att brottsrubriceringen för vissa av de misstänkta hade ändrats till stöld efter förhören. En person som var medtagen till förhör har efter en kontroll frigivits.

Tidigare i veckan berättade SVT om en våg av personrån i Hägerstensområdet den senaste månaden, men enligt Per Fahlström på Stockholmspolisen är det för tidigt att säga om det finns något samband mellan dagens rån och de tidigare personrånen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.