Regionen har säkrat fler vårdplatser än i fjol. Foto: TT

Sjukvården i Stockholm bättre rustad inför årets storhelger

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett stort antal röda dagar under jul, nyår och trettonhelgen är sjukvården bättre förberedd och har fler vårdplatser och jourbilar igång än i fjol. Det säger Region Stockholms chefläkare Johan Bratt till DN.

– Det är svårt att beräkna behovet, men sammantaget har vi en bättre situation, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm till Dagens nyheter

Regionen har sedan oktober i år ett hundratal fler öppna vårdplatser på akutsjukhusen jämfört med samma period 2018. Ett större antal jourläkarbilar som kan besöka de sjuka i sina hem kommer också att vara i gång dygnet runt, enligt Johan Bratt. Det kommer även att finnas fler dagtids- platser för akut sjuka i Stockholm.

Vädret kan ställa till det

En utmaning som Johan Bratt påtalar är vädret. Blir det kallt och blixthalka kan det bli bekymmersamt och ett extra stort tryck på den ortopediska vården.

Det allra viktigaste rådet om du blir sjuk under helgerna är dock att som alltid först ringa 1177.

– På det sättet får du rätt vård från början.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer