Två personer ska betala sex miljoner kronor efter att Skatteverket avslöjat ett stort svartmäklarnätverk. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Sms-konversationer avgörande bevis för Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Ett samarbete mellan Skatteverket och Polisen kunde knäcka ett av Sveriges största svartmäklarnätverk. I bevisningen finns sms skickade från två kvinnor som nu krävs på miljonbelopp.

Det började med ett tips från Polisen som sedan ledde till att Skatteverkets utredde två kvinnor som varit nyckelpersoner i ett nätverk för handel av svarta hyreskontrakt.

Enligt Skatteverket har kvinnorna skickat sms till både köpare och säljare med information om hur de göra lägenhetsaffärer så att de ser lagliga ut.

– De sms:en var som en guide om hur svarthandeln går till, med information om hur man ska betala och få betalt, säger Hans Berglund, skatteombud på Skatteverket.

Kvinnorna har överklagat Skatteverkets beslut. Det pågår även en polisutredning i ärendet och åtal väntas i slutet av maj.

I videon berättar han vad som framkommit i Skatteverkets utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.