Polisens avspärrning efter skottlossningen i Mariehäll. Och polisens hundförare som undersöker en av bilarna som var inblandad i skottlossningen. Foto: TT

Man avliden efter skottlossning i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter en skjutning i Bromma i västra Stockholm. Ett stort antal skott avlossades när gärningsmannen sköt från en bil på en annan. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm var den dödade mannen en känd gängmedlem i 30-årsåldern. Under måndagskvällen greps en man som misstänks för inblandning i mordet.

En man har avlidit efter en skottlossning vid Bromma i västra Stockholm. Den beskjutna bilen hittades krockad med en person i.

– Mannen avled på plats direkt efter händelsen, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till SVT.

Skottlossningen ägde rum vid lunchtid. Skytten och eventuella medhjälpare flydde snabbt från platsen. Det finns ännu ingen misstänkt eller gripen.

Poliskällor uppger för SVT Nyheter Stockholm att den dödade mannen tillhörde ett kriminellt närverk söder om Stockholm. Mannen var i 30-årsåldern och en känd gängmedlem. Skottlossningen ska enligt källorna vara en uppgörelse mellan kriminella grupperingar.

Skott träffade husfasaderna

Ett stort antal skott avlossades under jakten.

– Man verkar ha skjutit väldigt mycket. Det är en hel del skott avlossade, säger Lars Byström.

Hur många skott som sköts går inte att säga. Tekniker undersöker området och letar hylsor. Jakten pågick en längre sträcka.

– I alla fall längs delar av Bällstavägen och den är ju ganska lång. Det verkar som om det har blivit en del träffar på en del fasader i närområdet, säger Byström.

Brinnande bil

Strax efter skottlossningen hittade polisen en brinnande bil vid Ängbybadet, inte långt ifrån brottsplatsen. Polisen tror att bilen har med skottlossningen att göra.

– Arbetshypotesen än så länge är att det är det fordon som har använts vid skottlossningen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral till TT.

Polisen vill nu få in vittnesuppgifter om såväl skottlossningen som den brinnande bilen. En förundersökning om mord är inledd. Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Under måndagskvällen greps en man i Sigtuna kommun, misstänks för inblandning i mordet. Han ska nu höras av polisen.

Grovt bilrån i samma område kvällen innan

I samma område i Stockholm, Mariehäll i Bromma, skedde ett brutalt bilrån på söndagskvällen, där 5-6 beväpnade gärningsmän tog sig in i en villa. De band en kvinna och ett barn som var hemma i villan och försvann sedan med två bilar de stal från familjen.

Ser ni något samband mellan dagens skottlossning och söndagens bilrån?

– Inte som vi ser det nu, säger Lars Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.