Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skjutningen är den andra i Handen det senaste dygnet. Foto: Pontus Altin

Skjutning mot bostadshus i Handen utanför Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Flertalet skott avlossades mot porten till ett bostadshus i Handen söder om Stockholm på måndagskvällen. Ett par timmar senare inträffade ytterligare en skjutning, denna gång mot en lägenhet på Lidingö.

Polisen ska strax efter 22-tiden fått flera larm om höga smällar i Handen. När man kom till platsen bekräftades att det rörde sig om skottlossning och att man skjutit mot en port.

Enligt polisens presstalesperson, Daniel Wikdahl, ska ingen människa ha kommit till skada men händelsen utreds som försök till mord.

Våldsvågen i Stockholm

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, vi kontrollerar flera personer, säger Daniel Wikdahl.

Det är andra skjutningen mot bostäder i Handen det senaste dygnet, men enligt polisen är det för tidigt att säga om de har ett samband.

Skjutning mot lägenhet på Lidingö

Ett par timmar senare, strax innan midnatt, inträffade ytterligare en skjutningen i Stockholm. En lägenhet på Lidingö besköts med flera skott. Även där ska människor befunnit sig i lägenheten men ingen skadades.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott. Även här säger polisen att det är för tidigt att uttala sig om eventuella samband med andra skjutningar.

– Men vi undersöker det samtidigt som vi letar efter en gärningsman, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen larmades till Larsberg på Lidingö strax före midnatt. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet