Terrängen är oländig och det blir svårsläckt, säger räddningstjänsten. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Skogsbrand i Huddinge under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen brann det i Flemingsbergsskogens naturreservat i Huddinge söder om Stockholm. Larmet kom in till räddningsstjänsten vid klockan 12.30 på måndagen. Under tisdagsförmiddagen var branden under kontroll och räddningstjänsten höll på med eftersläckning.

Personal på en ambulanshelikopter som flög över området under måndagen såg öppna lågor och larmade räddningstjänsten, som först hade svårt att komma fram till elden.

– Vi har hittat branden men det var inte lätt. Den är säkert en kilometer från närmaste farbara väg, sa Daniel Kaissidis, operativ chef på Södertörns brandförsvar, efter lunchtid på måndagen.

Branden var i Flemingsbergsskogens naturreservat. Först uppgav räddningstjänsten att det rörde sig om en mindre brand, men vid 18-tiden på måndagen hade branden hunnit sprida sig till ett betydligt större område.

– Det är uppemot 15 000 kvadratmeter som brinner, det tog en stund att komma fram till platsen men vi har omringat branden nu och börjat släcka ytterkanterna och det finns ingen spridningsrisk, sa Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, på måndagskvällen.

På tisdag förmiddag var branden under kontroll

– Vi är där med en styrka som håller på med eftersläckningsarbete. Prognosen är att de ska kunna lämna runt lunchtid, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativ chef på Södertörns brandförsvar, vid 11-tiden på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.