Foto: SVT

Skogsbrand i Nynäshamn under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

En stor skogsbrand rasar i Segersäng i Nynäshamns kommun. Fem brandstationer är på plats för att bekämpa elden. Vid halv tre-tiden meddelades att branden är under kontroll. Även i Haninge bröt en skogsbrand ut under eftermiddagen. Se videon längre ner i texten.

Larmet om en större skogsbrand i Segersäng kom in till räddningstjänst kl 12.32 på lördagen.

– Det är cirka tre till fyra hektar som brinner, säger Anders Handell, pressbefäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

30-tal brandmän på plats

Enligt räddningstjänst är ett 30-tal personer på plats för att delta i släckningsarbetet. Vid klockan 14.25 meddelade räddningstjänst att branden är under kontroll.

– Branden är nu omringad och under kontroll. Just nu är det är inga hårda vindar som kan förvärra branden, säger Anders Handell.

Han berättar är brandens ytterkanter är säkrade och att man nu arbetar sig inåt för att släcka elden.

En en helikopter finns också på plats för att vattenbomba området.

Väg avstängd

På grund av branden är riksväg 546 mellan Grödby och Segersäng avstängd i båda riktningarna. Prognos saknas när vägen öppnas igen.

Det finns i nuläget inga uppgifter på att någon person ska ha skadats i samband med branden.

– Det är ganska så långt från närmsta bebyggelse, säger Anders Handell.

Ytterligare en skogsbrand

Klockan 14.21 larmades räddningstjänst om ytterligare en skogbrand i otillgänglig terräng vid Tjursjön i Haninge. Vid 16.00 meddelande räddningstjänst att båda bränderna var under kontroll.

– Båda bränderna är under kontroll och det råder ingen spridningsrisk. Vi kommer att fortsätta släckningsarbetet fram till mörkrets inbrott, säger Ulf Sjöholm, pressbefäl på Södertörnsbrandförsvarsförbund.

Smhi varnar för att risken för bränder i skog och mark stor i hela länet, utom efter Roslagskusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.