Lotta Edholm (L) om att lämna Stockholmspolitiken. Foto: SVT/Sebastian Comar Alm

Skolborgarrådet Lotta Edholm (L) lämnar sin post

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Stockholm meddelade under onsdagskvällen att skolborgarrådet och gruppledaren Lotta Edholm lämnar sitt uppdrag i Stockholms stad.

Lotta Edholm har varit aktiv som skolborgarråd och oppositionsborgarråd i Stockholms Stad sedan 2006. I ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagskvällen meddelade hon sin avgång.

– Efter mina cirka 10 år som skolborgarråd har jag nu beslutat att det är dags att lämna över stafettpinnen. Jag kommer fortsätta mitt engagemang inom Liberalernas partistyrelse men jag ser även fram emot att prova något nytt, säger Lotta Edholm (L), i pressmeddelandet.

Nu har en valberedning tillsatts för att nominera ett nytt skolborgarråd. Edholm behåller sitt uppdrag som skolborgarråd tills dess att kommunfullmäktige väljer ett nytt skolborgarråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.