Skott avlossade mot flerfamiljshus i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Skott har avlossats mot ett flerfamiljshus i Vendelsömalm i Haninge, söder om Stockholm, under natten. Ingen person har skadats eller gripits misstänkt för brottet. Polis undersöker ett eventuellt ett samband med en bil som stoppades en halvtimme efter i Huddinge.

Vid 03-tiden fick polisen larm om att skott ska ha avslossats i Vendelsömalm i Haninge.

– Vi fick uppgifter om att det ska ha hörts flera skott. På plats så ser vi att någon har skjutit mot en bostadsfastighet. Ingen person har skadats eller har gripits, säger Anna Westerberg, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter vid 09-tiden på söndagen.

Polisen har inlett en förundersökning om brott mot vapenlagen och grovt olaga hot. Brottsplatsen har spärrats av.

– Vi jobbar vidare med att samla in information, pratar med eventuella vittnen och genomför dörrknackning i området, säger Westerberg.

Stoppade bil

En halvtimme senare stoppades en bil i Trångsund i Huddinge, och då upptäckte polisen ett misstänkt farligt föremål. Flera män i 20-årsåldern har gripits och senare anhållits, polisen undersöker nu om de båda händelserna är kopplade till varandra.

Bombtekniker har flyttat föremålet från platsen som ska analyseras. Polisen bedömer det fortfarande som ett misstänkt farligt föremål. I övrigt vill polisen inte säga något mer om föremålet som har hittats i bilen.

Brottsrubriceringen är förberedelse till allvarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.