En stor polisinsats sattes in i Älta centrum efter en skottlossning – men ingen skadad person har hittats. Foto: Blåljusbilder

Skottlossning i Älta centrum – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man besköts i Älta söder om Stockholm på fredagskvällen. En omfattande polisinsats ledde till att en person kunde gripas och senare anhållas misstänkt för mordförsök.

Polisen fick in larm om smällar vid 21.20-tiden på fredagen. En man som polisen kom i kontakt med berättade att han utsatts för beskjutning – han uppges vara oskadd.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och försök till mord och en förundersökning har inletts.

Insatsen under kvällen omfattade bland annat polispatruller, en helikopter och specialsökhundar.

En gripen

Polisen spärrade av ett område i Älta centrum, ett förortscentrum i Nacka kommun,  och kunde göra vissa fynd under fredagskvällen. Det berättade presstalespersonen Daniel Wikdahl.

– Vi har säkrat spår som pekar mot att det varit en skottlossning, säger han.

Tidigt på lördagsmorgonen bekräftade polisens vakthavande befäl att en person har gripits i ärendet. Personen anhölls senare misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.