Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den misstänkta gärningsmannen ska enligt vittnen ha hotat en person inne på en restaurangen, gått tu – och sedan avlossat ett skott upp i luften. Foto: STHLMNEWS

Skottlossning på Kungsholmen – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlossat ett skott på Kungsholmen i centrala Stockholm, uppger Aftonbladet.

Polisen larmades om händelsen vid 20.40 på onsdagskvällen och skottlossningen ska ha ägt rum utanför en restaurang vid Hornsbergs strand på Kungsholmen. Enligt Aftonbladet jagar nu polisen en misstänkt gärningsman.

– Han ska ha hotat en person med ett vapenliknande föremål. Efter det ska mannen ha gått ut från restaurangen och avlossat ett skott upp i luften enligt vittnesmål, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg till TT.

Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen.

Utreder grov utpressning

Vid 22.30-tiden meddelade polisen att de efter förhör med den hotade personen satt rubriceringarna grovt olaga hot, grovt vapenbrott och grov utpressning.

Polisen har också fått fram ett signalement på gärningspersonen. Det ska enligt uppgifter röra sig om en man i medelåldern, men mer kan de inte säga i nuläget.

Ett område utanför puben har spärrats av för teknisk undersökning och dörrknackning har påbörjats i närområdet i jakten på mer uppgifter.

Inventerar kameror

Klockan 07.00 på torsdagsmorgonen uppger polisens presstalesperson Per Fahlström att det ännu inte finns någon frihetsberövad i ärendet.

– Den tekniska undersöknigen är klar och avspärrningarna hävda. Vi jobbar vidare med utredningsarbete, det har hållits en rad förhör och vi har inventerat kameror, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.