Polispådrag i Hagsätra efter skottlossningen. Foto: Björn Lockström

Skottlossning i Hagsätra – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

Två personer vårdas på sjukhus efter de skador de ådrog sig i samband med skottlossningen i Hagsätra under söndagen. Polisen har uppgifter om att gärningsmännen kan ha flytt från brottsplatsen på moped eller motorcykel. Ännu har ingen gripits.

Polisen är på plats och arbetar nu med att ta reda på mer om vad som har hänt. Det görs bland annat genom förhör med personer som är i närområdet. Larmet inkom vid 17.20-tiden.

De båda skadade personerna vårdas nu på sjukhus och kommer förhöras när det är möjligt, uppger polisen.

– Vi har inte hittat några gärningspersoner ännu, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Uppgifter om minst två gärningsmän

Händelsen som nu utreds som mordförsök inträffade utomhus vid Olshammargatan. Polisen har fått uppgifter om att gärningspersonerna var minst två stycken och att minst en var beväpnad med ett pistollikande föremål. Uppgifter gör också gällande att en moped eller motorcykel lämnat platsen vid tidpunkten för skottlossningen.

– Nu pratar vi med personer i närområdet och har spärrat av brottsplatsen för att våra tekniker ska kunna säkra bevis, säger Towe Hägg.

Avspärrningar i Hagsätra efter skottlossningen. Foto: SVT

Tunnebanestationen Hagsätra har undersökts av polisen. Då detta gjordes stannade inga tåg på stationen.

Polisen vädjar till allmänheten att ta kontakt om man har uppgifter kring skottlossningen. Man genomför också dörrknackning i området.

Brand vid idrottsplats

Senare spärrade polisen av en plats vid en idrottsplats i Örby, inte långt från Hagsätra, där det varit en mindre brand.

Från idrottsplatsen i Örby har ett tvåhjuligt motorfordon, troligen en moped, setts köra i väg i hög fart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.