Polisen hade en stor resurs på plats efter en skottlossning i Hässelby. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Skottlossning i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 18 på torsdagskvällen kom larm om en skottlossning i ett bostadsområde i Hässelby strand i västra Stockholm. Det finns flera vittnen, enligt polisen, men det finns inga uppgifter om någon skadad. På fredagen meddelade polisen att fyra personer anhållits.

– Vi fick flera samtal från personer i området som både sett och hört händelsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Daniel Wikdahl säger att man inte hittat någon person som blivit skottskadad, men att de har en stor resurs i området. Enligt honom finns det vittnesuppgifter till händelsen, men han vill inte gå in på vad som hänt.

– Man har sett personer och det är flera inblandade i händelsen, men hur många vill jag inte gå in på.

Fyra personer anhållna

På fredagen fick polisen ut med att fyra personer anhållits och nu ingår i en förundersökning gällande misstänkt mordförsök. Ingen person har dock påträffats skadad. Man har gjort ”vissa fynd och beslag”, uppger Wikdahl, men är förtegen om vad.

Skottlossningen skedde i ett bostadsområde mellan tunnelbanan och Grimstaskogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.