En person har dött efter skottlossning vid en restaurangentré i Valsta vid 19-tiden på lördagskvällen Foto: SVT/Ann Sehlin

Person död efter skottlossning i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades livshotande skadad i Märsta under lördagskvällen. Några timmar senare meddelade polisen att personen dött av sina skador. Ännu har ingen gripits för det misstänkta mordet.

Polisen uppgav strax efter 19 på lördagskvällen att de fått in samtal om skottlossning i Valsta i Märsta, Sigtuna kommun. Flera polispatruller åkte på larmet och på platsen anträffades en skottskadad person.

– Han bedömdes på plats livshotande skadad och ambulans och ett stort antal polisbilar är på plats. Det är en stor insats i Valsta centrum, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral på lördagskvällen.

Vid 22-tiden på lördagskvällen uppgav polisen att mannen avlidit av skadorna.

Polisen spärrade av brottsplatsen för en teknisk undersökning och höll förhör med vittnen i närområdet.

Flera boende vill prata anonymt

När SVT Stockholm besöker Valsta centrum vill flera boende prata om det som hänt, men ingen vill intervjuas framför kameran.

– Vi är vana vid att det händer saker här. Polisen måste göra mer än att bara ha kameror här, säger en person som jobbar i området.

En annan person vill flytta.

– Det här var droppen. Jag och min familj känner oss inte säkra här.

Men en tredje person tycker att det oftast är lugnt i området.

– Det har varit lugnt ett tag, men så händer det saker emellanåt. Nu var det dags igen.

Söker iakttagelser

Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner och har upprättat en förundersökning om mord.

Polisen kommer att undersöka fasta kameror på platsen som kan ha dokumenterat händelsen. Ännu har ingen gripits i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.