Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats pågick på Kungsängens pendeltågsstation under natten. Foto: Brottsplats Sthlm

En person häktad efter skottlossning på Kungsängens pendeltågsstation

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man har under lördagen häktats misstänkt för försök till mord efter skottlossningen på Kungsängens pendeltågsstation tidigare i veckan, uppger Åklagarmyndigheten.

Det var strax före midnatt på tisdagen som polisen larmades till Kungsängens pendeltågsstation efter en skottlossning.

Stationen spärrades av och tågen fick passera förbi stationen då passagerarna inte tilläts kliva av vid Kungsängens pendeltågsstation. Efter en stor polisinsats lyckades polisen gripa och anhålla tre personer.

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Häktningsförhandling under lördagen

Ytterligare en person som varit anhållen i sin frånvaro kunde gripas natten mellan onsdag och torsdag, häktades under lördagen.

– Personen är misstänkt för försök till mord, säger åklagare Alexandra Bittner.

Enligt tidningen Expressen ska den misstänkte ha lockat brottsoffret till stationen, något som åklagare Alexandra Bittner inte kan kommentera.

Den misstänkte personen motsätter sig misstankarna.

Rättelse – inga misstänkta har tidigare häktats

Polisen meddelade under fredagen att två personer häktats misstänkta för skottlossningen, men på lördagsmorgonen säger åklagaren att uppgifterna inte stämmer.

– Ingen är häktad, de tre personerna som anhölls tidigare har släppts på fri fot. Misstankarna kvarstår men har försvagats, säger Alexandra Bittner, åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.